Arrival

Så befinner man sig nu i New York. Huvudstädernas huvudstad enligt New Yorkborna själva. Inte så mycket har hänt idag faktiskt, men jag måste erkänna att jag känner mig som ett barn på nytt. Ivrig, exalterad och berusad (inte bokstavligt, ännu=P) över att få uppleva staden. Dock förstörde ett skyfall lite av dagen så vi bestämde oss för att gå på bio helt enkelt. Vi var ändå så sega efter resan så vi såg Will Ferell i Land of the Lost. Väldigt rolig och ett bra slut på dagen helt enkelt!
Men vi kan backa några steg, lite har faktiskt hänt.
Efter en trevlig och bekväm, inte minst smakfull resa i första klass, stiger två kostymklädda herrar ur SASplanet och promenerar mot taxiplatsen. Vi blir stoppade av en herre med spansk brytning som undrar var vi ska, han erbjuder sig att köra oss dit eller ja, "come with me" sa han och gick. Vi följde efter som kycklingungar efter hönan, hoppar in i hans van. Hm, alla möjliga skräckfilmer ploppar upp i skallen!
En trevlig resa fram till central park senare var det dags att betala, 85dollar. Dyrt tänkte vi men så ville han ha lite dricks, vet inte varför men på kvittot vi fick skrev vi ner 100, såhär i efterhand var det dumt då vi såg att de kosta 65 med vanlig taxi. Suck, då har vi blivit blåsta i både Peking och New York. Vi får göra bättre research nästa gång!
Så till Kusin Sofia (och andra som ska till new york) ta taxin :)

Annars har vi tagit fula bilder, ännu fulare filmer men det värsta är nog att laddkabeln till datan inte funkar i vår reseadapter. Klant! Så vi får söka upp en dellbutik imorrn och köpa till en amerikansk laddare.

Det får räcka för tillfället, vill spara batterierna så mycket som möjligt. Har ett par filmer just nu men ni får nöja er med detta inlägg för tillfället. Alex ligger på underslafen och vill väl sova, klockan är 21.03, sovdags för ett par jetlaggade pojkar vars klocka e inställd på närmare 4!

Vi hörs snart, ta hand om er därhemma i regnet. Imorrn ska det visst bli sol här, hoppas vi!
/Martin

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hahah så kuul! Det var ju bara för att ni hade kostym på er, han trodde att ni var rika ;) å en gul taxibil måste upplevas i new york martin!

2009-06-16 @ 09:27:43
Postat av: zaira

jag tror som sofia, att det var kostymerna som gjorde det. Och lite att ni är som naiva kycklingungar haha ;) Låter som ni hade en ganska skön dag, och alex fick sin önskan uppfylld (att gå p bio i NY) Kram på er!



2009-06-16 @ 11:28:58
Postat av: Markus

Vi väntar ivrigt på uppdateringar!!! och ska ni göra nåt skoj på midsommar? kasta in lite svensk kultur in i USA!

2009-06-16 @ 11:54:23
Postat av: Mikinho

lycka till era vilsna byfånar! hoppas ni får en bra semester. puss

2009-06-16 @ 16:12:01
Postat av: Pernilla

Haha, ja det där kunde jag ju listat ut skulle hända. Jag har hört av folk som varit där att man ska säga Nej Nej Nej till alla utanför flygplatsen, och ha planerat i förväg, and stick with it, hur man ska resa från flyget till dit man ska. Fast det hjälper er ju föga nu :)

Gött med filmen! Låter som ett perfekt avslut på första dagen så man kan smälta lite av alla nya intryck.



Ha det fint fortsättningsvis och stor kram!!

(Här i Sthlm är det faktiskt också sol idag så det så)

2009-06-16 @ 18:20:29
Postat av: Micke

Jag ser fram emot filmerna! Lycka Till! Puss & kram & nyp i stjärten Alex!

2009-06-17 @ 00:13:32
Postat av: Anonym

Är NY verkligen en huvudstad...?

2009-06-20 @ 16:42:06
Postat av: Martin / Alex

Nej, som vi skrev så är det enligt NY-borna själva. De brukar ju säga att NYC är "the centre of the universe"

2009-06-20 @ 17:09:25
Postat av: sandra

Hehe, blåsta ja, för oss kostade det 9 dollar;) Ha det superbra nu, jag ska följa er här! Vi kom precis hem och är nöjda, haft det jättebra men ganska skönt att va tillbaka i sverige, vi tyckte det var lite sunkigt överlag i usa i jämförelse med sverige. Fast ni verkar hittat fina kvarter i virginia!! kramkram

2009-06-21 @ 14:00:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0